Rocz Panstw Zakl Hig
-
Oznaczanie zawartości antybiotyków i innych substancji hamujących w mleku - system zapewniania jakości
[Determination of antibiotic residues and other inhibitors in milk - quality assurance in laboratory]
K. Rybińska , J. Postupolski ,M. Szczęsna , В. Sionek, К. Karłowski
Rocz Panstw Zakl Hig 1997; 48(4):359-369
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Działalność Komitetu Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO w zakresie zapewniania jakości w laboratorium
[Activity of Codex Alimentarius Commission FAO/WHO on quality assurance in laboratory]
K. Ćwiek -Ludwicka ,M. Wojciechowska -Mazurek , E. Brulińska - Ostrowska ,K. Starska
Rocz Panstw Zakl Hig 1997; 48(4):373-379
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Nienasycone kwasy tłuszczowe z rodzaju omega-3. Cz. I. Struktura, źródła, oznaczanie, przemiany w organizmie
[Unsaturated fatty acids omega-3. Part I. Structure, sources, determination, metabolism]
E. Bartnikowska, M.W. Obiedziński
Rocz Panstw Zakl Hig 1997; 48(4):381-397
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Ocena przydatności preparatów zawierających witaminy i/lub składniki mineralne do suplementacji racji pokarmowej
[Evaluation of the usefulness of vitamin/mineral preparations as dietary supplements]
B. Pietruszka , A. Maciejak , A. Brzozowska
Rocz Panstw Zakl Hig 1997; 48(4):399-408
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Zawartość składników pokarmowych w niektórych przetworach mleka koziego
[Nutrient and mineral composition of some goat milk products]
R. Gajewska , Z. Ganowiak , M. Nabrzyski
Rocz Panstw Zakl Hig 1997; 48(4):409-414
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Wpływ przewodów wodociągowych na jakość wody do picia
[The effect of pipelines on the quality of drinking water]
B. Wichrowska ,D. Życiński , В. Krogulska ,R. Szlachta , В. Ranke - Rybicka , J. Kozłowski
Rocz Panstw Zakl Hig 1997; 48(4):415-423
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Preparaty do barwienia włosów
[Hair colorants]
B. Urbanek-Karłowska, E. Luks, M. Jędra, E. Kiss, M. Malanowska
Rocz Panstw Zakl Hig 1997; 48(4):425-433
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Oznaczanie wybranych mikotoksyn w żywności. Cz. I. Dobór optymalnych warunków oznaczania aflatoksyny M1 w mleku metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej
[Determination of selected mycotoxins in food. Part I. Selection of optimised conditions for the determination of aflatoxin Mi in milk by means of high-performance liquid chromatography]
L. Czerwiecki
Rocz Panstw Zakl Hig 1998; 49(1):1-11
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Oznaczanie wybranych mikotoksyn w żywności. Cz. II. Dobór optymalnych warunków oznaczania fumonizyn B1 i B2 w przetworach z kukurydzy metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej
[Determination of selected mycotoxins in food. Part II. Selection of optimised conditions for the determination of fumonisin Bi and B2 in corn products by means of high-performance liquid chromatography]
L. Czerwiecki
Rocz Panstw Zakl Hig 1998; 49(1):13-24
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Badanie zawartości azotanów i azotynów w posiłkach pacjentów z terenu województwa białostockiego
[The studies on the contents of the nitrates and nitrites in the feeding of the hospital’s patients from the province of Białystok]
B. Stopnicka , I. Jerulank, Z. Bartosiewicz , I. Szemrej , M. Domanowska
Rocz Panstw Zakl Hig 1998; 49(1):25-33
[Streszczenie] [Pełny tekst]

